Координацію центрів безоплатної правової допомоги поклали на Бонюка

Артур Корсунь
середа, 14 Червень 2017, 15:59
0
Олексій Бонюк (у центрі) захищав у суді громадського активіста Юрія Павленка, який відсидів два роки за розiрваний портрет президента під час штурму Вінницької міської ради у грудні 2014 року / facebook.com

На період проведення конкурсу на посаду директора Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги Міністерства юстиції обов’язки керівника тимчасово виконуватиме адвокат і правозахисник Олексій Бонюк.

Рішенням про призначення Бонюка міністр юстиції Павло Петренко поставив крапку у конфлікті, що спалахнув навколо відбору директора Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги. Нагадаємо, комісія підбила підсумки конкурсу 2 червня, визначивши переможцем заступника міністра юстиції Павла Мороза. Та під тиском громадськості керівник Мін’юсту визнав, що відбору таки бракувало прозорості, а тому оголосив новий конкурс.

“Це фаховий адвокат і правозахисник, який має понад 15 років адвокатського стажу. Це людина, яка має великий досвід представництва інтересів українських громадян у Європейському суді з прав людини”, – розповів  Павло Петренко про нового керівника Координаційного центру з надання безоплатної правової допомогиміністр юстиції.

Міністр юстиції також додав, що Олексій Бонюк не представляє систему органів юстиції й не братиме участі у відборі, щоби не створювати потенційного конфлікту інтересів. Сам же повторний консультативний конкурс пройде за порядком, який мають розробити представники Мін’юсту та міжнародних організацій-донорів. Ця експертна група також напрацює критерії оцінки та вимоги до кандидатів і визначить завдання для нового керівника.

Олексій Бонюк є керуючим партнером в Адвокатському об’єднанні “Бонюк і партнери”. Із 2001 року має право провадити адвокатську діяльність. Захищав у суді колишнього міністра транспорту Миколу Рудьковского, якого звинувачували у розтраті близько 400 тис. грн державних коштів на приватну поїздку у Париж, а також громадського активіста Юрія Павленка, який відсидів два роки за розiрваний портрет президента під час штурму Вінницької міської ради у грудні 2014 року. Був кандидатом на посаду судді Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, проте вибув із конкурсу за результатами практичного завдання.

Залишити коментар