Юшкевич поновили на посаді керівника Держлісагентством

Артур Корсунь
п’ятниця, 16 Червень 2017, 13:25
0
Христина Юшкевич оскаржила урядове рішення в суді / styler.rbc.ua

Окружний адміністративний суд міста Києва поновив Христину Юшкевич на посаді голови Державного агентства лісових ресурсів України.

Рішення суду розміщене в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Засідання суду відбулося 8 червня 2017 року. Христина Юшкевич просила визнати протиправним і скасувати рішення Кабінету Міністрів України від 26 квітня та 18 травня 2017 року й легітимізувати урядове рішення від 2 листопада 2016 року.

Як виявилося, ще минулої осені Кабмін прийняв протокольне рішення про призначення Христини Юшкевич головою Державного агентства лісових ресурсів як переможця конкурсу. З того моменту тривав і піврічний випробувальний термін. Закінчився він 3 травня 2017 року, й оскільки до цього часу державного службовця не ознайомлено з наказом про його звільнення, то він вважається таким, що пройшов випробування. Таким чином суд визнав протиправним і рішення від 18 травня 2017 року, яким Кабінет Міністрів звільняв Христину Юшкевич як таку, що не підтвердила відповідність займаній посаді.

Тим часом Державним агентством лісових ресурсів керує заступник голови Володимир Бондар, оскільки Христина Юшкевич уже більше місяця перебуває на лікарняному. Першого заступника голови мають обрати на конкурсі 20 червня 2017 року.

Як писали “Кадри”,  із червня 2016 року Христина Юшкевич виконувала обов’язки керівника Держлісагентства, перебуваючи на посаді першого заступника. У вересні 2016 року перемогла у конкурсі на посаду голови і сім місяців очікувала на урядове затвердження результатів відбору. Призначення відбулося аж 26 квітня 2017 року з умовою – випробувальний термін 1 місяць. Запропоновані Мінагрополітики та підтримані урядом завдання на випробувальний термін отримала 28 квітня. Виконати їх проте слід було до 10 травня. Це й стало для членів Кабінету Міністрів офіційною підставою для звільнення.

Залишити коментар