Для Держлісагентства знову шукатимуть керівника

Артур Корсунь
понеділок, 29 Травень 2017, 12:45
0
Христина Юшкевич (ліворуч) із червня 2016 року виконувала обов'язки керівника Держлісагентства / fm-tv.com.ua

“Не пройшла випробування у зв’язку з встановленням невідповідності її займаній посаді, виявленій за результатами випробування” – такий висновок Мінагрополітики передував звільненню Христини Юшкевич із посади голови Державного агентства лісових ресурсів України, яке Кабінет Міністрів ухвалив на засіданні 18 травня 2017 року.

Цікаво, що Христина Юшкевич із червня 2016 року виконувала обов’язки керівника Держлісагентства, перебуваючи на посаді першого заступника. У вересні 2016 року перемогла у конкурсі на посаду голови і сім місяців очікувала на урядове затвердження результатів відбору. Призначення відбулося аж 26 квітня 2017 року з умовою – випробувальний термін 1 місяць. Запропоновані Мінагрополітики та підтримані урядом завдання на випробувальний термін отримала 28 квітня. Виконати їх проте слід було до 10 травня.

Отже, які завдання мала вирішити Христина Юшкевич? Стосувалися вони внесення змін до Лісового кодексу (в частині повноважень КМУ щодо затвердження Санітарних правил у лісах), Положення про єдину державну систему обліку деревини та комплексного законопроекту про збільшення відповідальності за незаконні рубки, продаж деревини та видачу сертифікатів про походження. Також треба було подати пропозиції щодо збільшення бюджетних видатків і Стратегію реформування лісового господарства України, створеити робочі групи для розроблення системи моніторингу в режимі реального часу вирубок лісів. І на останок – реструктуризувати державні підприємства лісової галузі.

Вочевидь, неповних двох тижнів виявилося замало, аби виконати ці завдання. Відтак посада голови Державного агентства лісових ресурсів знову вакантна, й варто очікувати оголошення нового конкурсу. Керувати держагентством залишився заступник голови Володимир Бондар.

Як писали “Кадри”, 20 червня 2017 року відбудеться відбір першого заступника голови Державного агентства лісових ресурсів.

Залишити коментар