Петренко не визнав Мороза переможцем конкурсу

Артур Корсунь
вівторок, 13 Червень 2017, 12:48
0
Павло Мороз (праворуч), попри перемогу в конкурсі, залишиться на посаді заступника міністра юстиції України з питань державної реєстрації / minjust.gov.ua

Заступника міністра юстиції України з питань державної реєстрації Павла Мороза не призначатимуть керівником Координаційного центру з надання правової допомоги. Міністр юстиції Павло Петренко вирішив скасувати результати консультаційного конкурсу й оголосити новий відбір.

Рішенню міністра передували тижневі суперечки із працівниками Координаційного центру з надання правової допомоги та громадськими активістами, які рішуче засудили результати відбору 2 червня. Відкрита громадська платформа розвитку української системи безоплатної правової допомоги прямо заявила, що Мін’юст вплинув на процедуру проведення конкурсу. “Кадри” також звернули увагу, що суддями у конкурсі, в якому брав участь заступник міністра юстиції Павло Мороз, були його колеги – перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова та заступник міністра Гія Гецадзе.

Петренко спершу тримав оборону й наголошував на неприпустимості тиску на нього при призначенні переможця конкурсу. На підтримку своїх колишніх співробітників виступив заступник міністра юстиції Андрій Вишневський, перехід якого на роботу в міністерство й спричинило кадровий відбір.

“Ваша фраза “Ніхто не буде звільнений за висловлення своєї думки, у тому числі якщо вона спрямована проти Міністерства юстиції” насправді підтверджує те, що Вам збоку пропонують, перевищуючи свої повноваження, безпосередньо впливати на кадрові рішення в системі безплатної правової допомоги”, – зазначив заступник Вишневський у зверненні до свого керівника.

Вочевидь, міністр зважив і на ці слова.

“Найближчим часом, із залученням незалежної експертизи міжнародних донорів та партнерів, буде оголошено і проведено консультативний прозорий конкурс, за підсумками якого керівництву Міністерства юстиції буде запропоновано кандидатури на посаду директора Координаційного центру з надання правової допомоги”, – заявили у відомстві Петренка.

“Кадри” зауважують, що Мін’юсту загалом непросто дається проведення кадрових конкурсів. Вакансію директора департаменту з питань люстрації, яка відкрилася після відставки Тетяни Козаченко, заповнили наприкінці квітня цього року аж з третього разу.

Залишити коментар