Бистрицький: “Список претендентів слід було скоротити до двох-трьох”

Артур Корсунь
понеділок, 10 Квітень 2017, 13:50
0
facebook.com

Під час відбору голови правління “НСТУ” Наглядова рада  зробила процедурну помилку, не скоротивши список претендентів. Найсильніші аргументи від двох-трьох кандидатів могли б бути концентровано почуті й обговорені, а не втоплені у цілоденному обговоренні. Таку думку висловив виконавчий директор Міжнародного фонду “Відродження” Євген Бистрицький.

“Думаю, що зроблена процедурна помилка, а саме: Наглядова рада не скоротила список кінцевих претендентів до 2-3. Це свідчить, крім усього іншого, про існування різнонаправлених інтересів, які представляють члени Наглядової ради. Про існування їхньої сильної – політичної – взаємонедовіри всередині Ради для ідентифікації найкоротшого списку кандидатів. А також про недостатню представленість саме незалежної громадської позиції у конкурсному відборі”, – зазначив Євген Бистрицький.

Він також додав, що заслуховування планів, ідей та відповідей восьми кандидатів щодо надзвичайно ємного питання менеджменту, органограми, контентного наповнення, кадрової, мовної, регіональної, національної та міжнародної політики НСТУ розмиває суть кінцевої процедури конкурсу – обрати кращого кандидата і дати йому стартове напуття.

Член Наглядової ради Олексій Панич зазначив, що на засіданнях пропонувалося “вивести у фінал” двох кандидатів, а решту –  відсіяти на етапі “півфіналу”.

“Більшість колег такі пропозиції відкинули. Особисто я також був проти, вважаючи це штучним звуженням остаточного вибору. Адже так ми, наприклад, структурно відкидаємо сценарій, за яким двоє “лідерів” обидва не проходять, бо їхній негативний рейтинг стабільно вищий за позитивний, а хтось третій у такій критичній ситуації може виявитися компромісною фігурою, яка влаштує більшість. Незалежно від особистостей цього конкретного конкурсу, я б такий сценарій не відкидав з принципових міркувань. Тому краще вже повне заслуховування всіх, не шкодуючи часу”, – прокоментував Олексій Панич.

Як писали “Кадри”, у змаганні за посаду голови правління ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” узяли участь вісім кандидатів.

Залишити коментар