Конкурс на головного люстратора закінчиться 21 квітня

Артур Корсунь
понеділок, 20 Березень 2017, 12:57
0
Департамент із питань люстрації, сформований Тетяною Козаченко (у виокремленні - ліворуч) у 2016 році, тимчасово очолила Анастасія Задорожна (праворуч) / facebook.com

Міністерство юстиції оголосило повторний відбір кандидатів на посаду директора департаменту з питань люстрації.

Третій за ліком конкурс триватиме до 21 квітня 2017 року. Документи від учасників відбору прийматимуть до 11 квітня. Їм слід подати копії паспорта громадянина України, документа про освіту,  заяву про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів щодо зайняття посади державної служби, резюме у довільній формі, заяву про відсутність заборон перебувати на державній службі та про згоду на проходження перевірки й оприлюднення відомостей стосовно неї, заповнені особову картку та декларація особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2016 рік.

За умовами конкурсу, посадовий оклад начальника департаменту становитиме 9115 грн. Додатково керівникові платитимуть надбавки за ранг та доплати відповідно до Закону “Про державну службу”.

Випробування кандидатів заплановане на 19 квітня 2017 року. Як і в попередніх двох конкурсах, учасники складатимуть тести на знання законодавства.

До завершення конкурсу департаментом з питань люстрації керуватиме Анастасія Задорожна, головний спеціаліст відділу правового забезпечення і науково-аналітичної роботи департаменту. За її плечима Київський національний університет внутрішніх справ, у якому 2010 року вона стала юристом. Також Задорожна має досвід участі в конкурсі – у другому відборі їй не пощастило дістатися етапу співбесіди.

“Департамент працює у штатному режимі, колектив, зібраний Тетяною Козаченко, збережений, – зазначає заступник міністра з питань європейської інтеграції Сергій Петухов, який з грудня координував роботу департаменту, а після призначення Задорожної склав ці повноваження. – Робота департаменту складається з наступних основних завдань: 1) роз’яснення люстраційного законодавства оргнам державної влади та місцевого самоврядування, 2) ведення судових справ, у яких посадовці намагаються уникнути люстрації, 3) контроль за спробами окремих органів приховати людей від люстрації чи взяти їх на роботу без перевірки”.

Як писали “Кадри”, на двох поспіль конкурсах комісія Міністерства юстиції не зуміла обрати кандидата на посаду директора департаменту з питань люстрації, яка стала вакантною після відставки Тетяни Козаченко. Призначення в. о. керівника департаменту 23-річної Ганни Калинчук у грудні 2016 року заблокувала на той час заступник міністра-керівник апарату, а нині державний секретар міністерства Ганна Онищенко. Натомість вона погодила призначення 28-річної Анастасії Задорожної.

Залишити коментар