Галущак на п’ять років переїхав у Мінінфраструктури

Артур Корсунь
середа, 04 Січень 2017, 10:50
0
У трудовій біографії Андрія Галущака є робота в ДП "Інвест‑Україна" та ДП "Національний проект "LNG-термінал", навколо яких виникли гучні скандали у зв'язку з імовірним розкраданням коштів / ukr.lb.ua

Кабінет Міністрів призначив Андрія Галущака державним секретарем Міністерства інфраструктури терміном на п’ять років.

До призначення Андрій Галущак обіймав посаду начальника департаменту інвестиційної політики ПАТ “Українська залізниця”. Іще раніше був заступником начальника регіональної філії “Львівська залізниця” з реформування, а в 2011 році займав посаду заступника директора ДП “Інвест‑Україна” та заступника керівника ДП “Національний проект “LNG-термінал”, навколо яких виникли гучні скандали у зв’язку з імовірним розкраданням коштів. Саме через це міністр інфраструктури Володимир Омелян іще до призначення Андрія Галущака заявив про неможливість співпрацювати із держсекретарем, кандидатуру якого після відкритого конкурсу рекомендувала комісія з питань вищого корпусу державної служби.

“Ми маємо факт спроби реваншу, що ось тут буде гарна стінка, назвемо їх реформаторами. А тут будуть державні секретарі, які будуть займатися, як вони називають, “бізнесом”. Ми хотіли попередити громадськість, що ми не будемо ширмою і ніхто бізнесом за нашими спинами не займатиметься”, – заявив Володимир Омелян. Він також зазначив, що не збирається працювати з державним секретарем, якого йому вибрали.

“Я не чіпляюся за жодні посади і працюю для країни тільки тоді, коли можу бути ефективним. Тому хтось із нас працювати в цьому міністерстві не буде”, – сказав Омелян.

Розпорядження про звільнення Дмитра Роменського з посади заступника міністра-керівника апарату Мінінфраструктури на сайті уряду не оприлюднене.

Як писали “Кадри”, у листопаді комісія з питань вищого корпусу державної служби обрала Андрія Галущака державним секретарем Міністерства інфраструктури.

Залишити коментар