Комісія обере держсекретарів трьох міністерств

Артур Корсунь
середа, 16 Листопад 2016, 07:07
0
Кандидати на посади держсекретарів тепер не захищають розв’язання ситуаційних завдань публічно, а виконують їх письмово для анонімного оцінювання / youtube.com

Комісія з питань вищого корпусу державної служби 16 листопада 2016 року проведе два етапи відбору кандидатів на посади державних секретарів у міністерствах екології та природних ресурсів, економічного розвитку і торгівлі, інфраструктури.

Претенденти на посади розв’язуватимуть ситуаційні завдання.

Як і напередодні, кандидатів перевірятимуть на професійні знання і вміння приймати ефективні рішення у такій умовній ситуації: на засіданні Громадської ради при міністерстві надано слушні та обґрунтовані пропозиції щодо реалізації державної політики у відповідній сфері. Але вирішення проблеми, сформульованої представниками громадськості, передбачає прийняття акту Кабінету Міністрів України. Претендент має запропонувати міністрові власне бачення дій  міністерства з метою врахування пропозиції Громадської ради.

Друге завдання стосується такої умовної ситуації: міністерство отримало від Мінфіну фінансів граничні показники щодо проекту Державного бюджету на наступний рік, які суттєво не відповідають реальним потребам вашого міністерства щодо виконання завдань з реалізації державної політики у відповідній сфері. Претендент має описати алгоритм дій щодо виправлення такої ситуації та досягнення узгодженого рішення. Цим тестом комісія перевірятиме спроможності кандидатів управляти організацією і персоналом та обробляти інформацію.

“Кадри” зауважують, що учасники відборів на посади держсекретарів тепер не захищають розв’язання ситуаційних завдань, а виконують їх письмово для анонімного оцінювання. Після цього кращі проходитимуть співбесіду.

Як писали “Кадри”, 12 жовтня 2016 року уряд оголосив конкурс на посади державних секретарів у восьми міністерствах: аграрної політики та продовольства, внутрішніх справ, екології та природних ресурсів, економічного розвитку і торгівлі, енергетики та вугільної промисловості, інфраструктури, інформаційної політики, культури.

Залишити коментар