Комісія змінила порядок відбору державних секретарів. ВІДЕО

Артур Корсунь
вівторок, 15 Листопад 2016, 12:13
0
Для перемоги у конкурсі претендент на посаду має успішно розв'язати ситуаційні завдання і пройти співбесіду / youtube.com

Комісія з питань вищого корпусу державної служби 15 листопада 2016 року проведе два етапи відбору кандидатів на посади державних секретарів у міністерствах аграрної політики та продовольства, внутрішніх справ, енергетики та вугільної промисловості, інформаційної політики, культури.

Спочатку претенденти на посади розв’язуватимуть ситуаційні завдання.

Щоби перевірити професійні знання і вміння приймати ефективні рішення, комісія запропонувала конкурсантам надати міністрові бачення дій міністерства, наприклад, щодо прийняття акту Кабінету Міністрів з урахуванням пропозицій Громадської ради.

Друге завдання стосуватиметься умовного алгоритму дій державного секретаря для досягнення узгодженого рішення із Міністерством фінансів щодо фінансування потреб міністерства. Цим тестом перевірятимуть спроможності кандидатів управляти організацією та персоналом та обробляти інформацію.

Зважаючи на критику своїх дій під час проведення попередніх конкурсів, комісія з питань вищого корпусу державної служби змінила порядок проведення другого етапу: замість публічного захисту запровадили анонімне оцінювання.

Кандидати тепер отримують два конверти: із ситуаційними завданнями і порожній. Розв’язати завдання з першого вони можуть в аудиторії за дві години, а сам розв’язок без підпису запечатають у другий конверт і віддадуть адміністраторові. Кандидати побачаться із членами комісії, щоби дізнатися свої результати.

Ті, хто успішно впорається із розв’язанням ситуаційних завдань, вийдуть у завершальний етап відбору – співбесіду.

Як писали “Кадри”, 12 жовтня 2016 року уряд оголосив конкурс на посади державних секретарів у восьми міністерствах: аграрної політики та продовольства, внутрішніх справ, екології та природних ресурсів, економічного розвитку і торгівлі, енергетики та вугільної промисловості, інфраструктури, інформаційної політики, культури.

Залишити коментар