Руслан Олейник втратив титул начальника порту

Артур Корсунь
п’ятниця, 21 Жовтень 2016, 11:57
0
Юридичні питання, пов'язані з перейменуванням державного підприємства на чолі з Русланом Олейником, куруватиме заступник міністра інфраструктури Надія Казначеєва / facebook.com

На карті Чорного моря поменшало портів – 17 жовтня 2016 року Міністерство інфраструктури перейменувало державне підприємство “Спеціалізований морський порт “Октябрськ” у “Стивідорну компанію “Ольвія”.

Рішення про перейменування, як зазначили у міністерстві, прийняли на підставі Господарського і Цивільного кодексів і законів “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань” і “Про управління об’єктами державної власності”. Натомість коріння цього рішення криються в положеннях Закону “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” та Постанови Верховної Ради України “Про перейменування окремих населених пунктів та районів”.

“Назву “Ольвія” обрав колектив, і я її підтримую, вона є історичною”, – похвалив підлеглих наприкінці вересня міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Зміна назви державного підприємства зобов’язує ухвалити й зареєструвати нову редакцію статуту. Контроль за цими процесами покладено на заступника міністра Надію Казначеєву.

Руслан Олейник, якого кадрова комісія Міністерства інфраструктури на відкритому конкурсі обрала керівником державного підприємства на початку серпня 2016 року, досі виконує обов’язки директора. Його кандидатуру іще не погодили у Миколаївській обласній державній адміністрації, яка після низки корупційних скандалів та відставок чиновників нещодавно отримала нового керівника.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Міністерство інфраструктури перейменувало державне підприємство “Іллічівський морський торговельний порт” у “Морський торговельний порт “Чорноморськ”.

Залишити коментар