Руслан Олейник переміг у відборі повноправного директора порту

Володимир Охотний
четвер, 04 Серпень 2016, 18:56
0
Тимчасовому керівнику ДП "Спеціалізований морський порт "Октябрськ" Руслану Олейнику (ліворуч) опонували шестеро кандидатів /okt-port.com

Кадрова комісія Міністерства інфраструктури обрала нового керівника ДП “Спеціалізований морський порт “Октябрськ”. У конкурсі на заміщення вакантної посади в.о. директора підприємства Руслан Олейник здолав шістьох опонентів.

Кандидатуру Руслана Олейника на посаді повноправного керівника порту має погодити міністр інфраструктури Володимир Омелян, який зараз перебуває у відпустці. Але навряд чи за ним буде затримка, адже у самому міністерстві переможець кадрового конкурсу персона добре знана: із квітня по червень 2016 року він працював заступником директора департаменту управління об’єктами державної власності – начальником відділу договірної роботи та орендних відносин.

Руслан Олейник має вищу економічну освіту. Після закінчення Одеського державного економічного університету у 1998 році працював на фінансово-економічних посадах. З липня 2004 року був фінансовим директором на суднобудівних і судноремонтних підприємствах Миколаєва. Також працював на комбінаті хлібопродуктів і в торговельній компанії “Урожай”.

Свій прихід на роботу в порт “Октябрськ” Руслан Олейник пов’язує з колишнім директором держпідприємства Олександром Басюком, який втратив посаду після кадрового конкурсу, оголошеного Мінінфраструктури 23 грудня 2015 року. Конкурсна комісія 25 січня 2016 року обрала переможця – керівника Білгород-Дністровського морського торгового порту Сергія Сєчкіна. Однак Олександр Басюк, який теж змагався за посаду, подав позов до Окружного адмінсуду міста Києва, і 2 лютого суддя Ігор Качур заборонив міністрові погоджувати кандидатуру переможця. У відповідь транспортне відомство звільнило Олександра Басюка й призначило замість нього Костянтина Лагуткіна, який на той час працював в “Октябрську” заступником директора з розвитку та інвестицій.

Як писали “Кадри”, тимчасовим керівником порту Руслан Олейник став на початку липня 2016 року, обіймаючи посаду заступника директора підприємства з економіки та фінансів.

Залишити коментар