Бальчун: “Менеджмент УЗ зліг під “епідемію панкреатиту”

Володимир Охотний
понеділок, 10 Жовтень 2016, 11:44
0
Очільник залізничної держмонополії Войцех Бальчун (праворуч) пояснює кризу вантажних перевезень саботажем із боку керівників підпорядкованих підрозділів / facebook.com

Очільник “Української залізниці” Войцех Бальчун пригрозив звільненням керівникам філій компанії, які саботують його рішення щодо подолання кризи вантажних залізничних перевезень.

“Усі керівники регіональних філій написали заяви на звільнення на моє ім’я, без дати. І якщо вони не будуть сприяти у вирішенні проблем на УЗ, то питання їх звільнення буде вирішено за один день”, – заявив Войцех Бальчун під час минулотижневої наради в Мінінфраструктури.

Як відомо, в останні тижні значно ускладнилося транспортування залізничним транспортом зернових і металургійних вантажів. Вантажовідправники та портовики нарікають на “Українську залізницю”, закидаючи їй неспроможність забезпечувати підприємства вантажними вагонами. Керівник залізничної держмонополії пояснює кризу саботажем з боку керівників підпорядкованих підрозділів.

“Я дійсно маю від певних менеджерів “Укрзалізниці” заяви на звільнення з відкритою датою. Зголошуючись працювати тут, ніколи не думав, що доведеться піти на такий крок. Хтось називає це шантажем. Мабуть, воно так і є. Але – це Україна. І тут, як показують події, розуміють тільки таку мову. А якщо немає іншої мотивації до ефективної і прозорої роботи, будемо діяти у спосіб, до якого люди тут звикли”, – пояснив Войцех Бальчун причини свого нестандартного підходу до вирішення кадрових питань.

“Мене зараз запитують: у чому підсумки моїх 100 днів тут? Відповідаю: я почав розуміти місцевий менталітет. Обіцяють одне – роблять інше, обіцяють – і не роблять, імітують роботу і – перекладають провину на інших. Не всі, далеко не всі! Але – страждає результат”, – додав керівник “Української залізниці”.

Можливості приймати кадрові рішення, як зізнався Бальчун, зараз обмежені.

“Щойно мова про звільнення – і сміх, і гріх. Претендентів на вихід “з речами” звільнити по закону не можливо. Тому що вони – “хворі і на лікарняному”. Причому заднім числом. Сьогодні маємо в УЗ цілу “епідемію панкреатиту”. З довідками, без результатів обстеження і аналізів, але з діагнозами. Причому з приватних клінік. Для чого тоді ми утримуємо галузеву лікарню, якщо люди у нас так раптово “слабнуть” і за лікуванням звертаються деінде?” – не приховує подиву Войцех Бальчун.

Як писали “Кадри”, Войцех Бальчун переміг в кадровому конкурсі на посаду керівника ПАТ “Українська залізниця”.

Залишити коментар

Останні звісточки по темі
Гучні теми
Новини партнерів