Юрчишин: “Претендентів, гідних посади керівника Нацагентства, троє-п’ятеро”

Артур Корсунь
четвер, 29 Вересень 2016, 16:00
0
На засіданні 29 вересня конкурсна комісія розгляне лише одне питання - щодо подальшого перебігу відбору голови Нацагентства / facebook.com

Комісія з відбору кандидата на посаду голови Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, готова сформувати короткий лист претендентів. Про це перед початком засідання в ексклюзивному коментарі “Кадрам” заявив секретар конкурсної комісії Ярослав Юрчишин.

“На порядку денному засідання лише одне питання – щодо подальшого перебігу конкурсу на посаду голови Нацагентства. Секретаріат Кабінету Міністрів зобов’язався роз’яснити, чому рішення комісії не були виконані, зокрема щодо спецперевірки кандидатів. На основі цього роз’яснення ми визначимося, як діяти далі. Найбільш імовірний варіант – сформуємо короткий список претендентів і попросимо саме його розглядати при проведенні спеціальної перевірки”, – розповів Ярослав Юрчишин.

За його словами, підстави для формування короткого списку кандидатів дають результати останнього етапу відбору – співбесід, які почалися 19 вересня і закінчилися наступного дня.

“Ми провели співбесіди з кандидатами, й за їх результатами можемо за назвати осіб, які за своїми професійними й особистими якостями гідні посади голови Нацагентства.  Таких, на мій погляд, троє-п’ятеро”, – зауважив Ярослав Юрчишин.

Він також додав, що визначення кількості фіналістів дозволить скоротити час спецперевірки претендентів.

“Ми й так уже вибилися з графіка: замість визначення переможця конкурсу тільки-но вибираємо фіналістів. Якби Секретаріат Кабінету Міністрів виконав рішення комісії, то вже нині ми мали би голову, а не чекали іще тиждень-другий на фінальне засідання”, – зазначив секретар конкурсної комісії Ярослав Юрчишин.

Як писали “Кадри”, до етапу співбесід конкурсна комісія з відбору кандидата на посаду голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, допустила 16 осіб. Аби пришвидшити проведення спецперевірки, голова комісії Андрій Стельмащук звернувся до міністра Кабінету Міністрів Олександра Саєнка.

Залишити коментар