Стельмащук: “Що не так з нашою комісією, що наші рішення не виконуються?”

Артур Корсунь
четвер, 22 Вересень 2016, 16:45
0
За словами Андрія Стельмащука, системне невиконання Секретаріатом Кабінету Міністрів вимог закону і рішень конкурсної комісії ставить під загрозу проведення відбору голови Нацагентства /nv.ua

Конкурсна комісія з відбору кандидата на посаду голови Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, уже провела останній етап відбору кандидатів, проте не може прийняти рішення без результатів спецперевірки претендентів. Остання, за словами голови комісії Андрія Стельмащука, досі не розпочалася.

“Системне невиконання Секретаріатом Кабінету Міністрів України вимог закону і рішень конкурсної комісії ставить під загрозу проведення відбору кандидата на посаду голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів”, – зазначив Андрій Стельмащук.

Ідеться про рішення комісії від 22 серпня 2016 року щодо відправлення документів кандидатів на спеціальну перевірку. “Кадри” вже звертали увагу, що без проведення спецперевірки робота конкурсної комісії фактично паралізована. Аби не втрачати час, члени комісії навіть пішли на зміну регламенту й провели співбесіди, не чекаючи на виконання Секретаріатом Кабміну вимог закону.

“Якби Секретаріат Кабінету Міністрів  вчасно передав 17 пакетів документів конкурсантів на проведення спецперевірки, ми б уже через два тижні могли починати проведення співбесід із кандидатами на основі тих даних, які виявлять органи, що беруть участь у перевірці. Тепер термін, коли комісія отримає результати спецперевірки, переноситься на кінець вересня”, – розповів “Кадрам” секретар конкурсної комісії Ярослав Юрчишин.

Голова комісії звернувся до міністра Кабінету Міністрів Олександра Саєнка за поясненнями.

“Хотілося б почути, що не так з нашою комісією, що наші рішення не виконуються”, – зауважив Андрій Стельмащук.

Як писали “Кадри”, кандидати на посаду голови Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів  пройшли співбесіди з членами конкурсної комісії.

Залишити коментар