“Волиньвугілля” іде на третій у році директорський конкурс

Артур Корсунь
вівторок, 27 Вересень 2016, 09:36
0
До виборів нового керівника державним підприємством “Волиньвугілля” керуватиме Микола Пиріг (ліворуч) / bug.org.ua

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України знову пробує обрати генерального директора ДП “Волиньвугілля”. Дві попередні спроби результату не дали.

Перший відбір кандидатів, оголошений 9 березня 2016 року після відставки Федора Богдана, мав закінчитися на початку травня. Та відставка уряду й прихід у Міненерговугілля нової управлінської команди змістив терміни проведення вирішальних засідань на кілька тижнів. Остаточне рішення, оголошене 6 червня, змусило перезапустити конкурс. Жодна з конкурсних пропозицій не задовольнила запитів міністерства.

На другий відбір подалися колишні керівника держпідприємства. Зокрема, Валентин Кисельов, який виконував обов’язки гендиректора ДП “Волиньвугілля” у березні-травні  2016 року, Михайло Гарбузюк, який обіймав посаду із жовтня 2014-го по травень 2015-го, та Михайло Борсук (2005-2006 рр.). Також участь у конкурсі брав колишній головний інженер червоноградської шахти “Межирічанська” Петро Царук. Проте і його конкурсна пропозиція, на думку членів комісії, не забезпечує належну ефективність управління державним підприємством.

Поки Міненерговугілля не замістить вакантну посаду, “Волиньвугіллям” керуватиме Микола Пиріг, якого призначили в.о. після відставки Валентина Кисельова.

Залишити коментар