Борсуку не вдалося повернутися у крісло керівника “Волиньвугілля”

Артур Корсунь
четвер, 16 Червень 2016, 10:34
0
Михайло Борсук очолював ДП "Волиньвугілля" у 2006 році /bug.org.ua

Комісія для проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, що належать до сфери управління Міненерговугілля, не змогла обрати претендента на заміщення вакантної посади генерального директора ДП “Волиньвугілля”.

Кадровий відбір на держпідприємстві мав закінчитися ще на початку травня. Та через зміни у керівництві міністерством засідання конкурсної комісії переносилося кілька разів. Остаточне рішення було оголошено 6 червня.

На захист конкурсних пропозицій прибув лише один із двох допущених до відбору учасників. Колишній керівник ДП “Волиньвугілля” Михайло Борсук серед іншого пропонував збільшити вуглевидобуток за рахунок заміни видобувної техніки і покращення матеріально-технічного постачання та забезпечення шахт “№9” та “Бужанська”, а фінансове оздоровлення компанії провести шляхом зменшення фонду оплати праці через скорочення чисельності працівників та витрат на придбання матеріалів та обладнання. Але ці пропозиції потенційного претендента на посаду директора члени конкурсної комісії потрактували як такі, що не забезпечують належну ефективність управління підприємством. Тому комісія ухвалила рішення провести повторний конкурсний відбір директора ДП “Волиньвугілля”.

Як писали “Кадри”, конкурсний відбір на посаду генерального директора ДП “Волиньвугілля” було оголошено 9 березня 2016 року після відставки Федора Богдана. Валентин Кисельов, який із 4 березня виконував обов’язки керівника держпідприємства, подав у відставку 18 травня.

 

Залишити коментар