Юлія Литвинець перемогла у відборі директора Національного художнього музею. ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Артур Корсунь
вівторок, 13 Вересень 2016, 10:31
0
Конкурсна комісія віддала посаду керівника Національного художнього музею Юлії Литвинець (ліворуч), яка досі тимчасово виконувала обов'язки керівниника /facebook.com

Міністерство культури України з першої спроби обрало генерального директора Національного художнього музею України. На посаді залишиться Юлія Литвинець, яка досі тимчасово виконувала обов’язки керівника.

Члени комісії заслухали конкурсні пропозиції претенденток. В.о. гендиректора музею опонувала екс-керівник “Мистецького арсеналу” Наталія Заболотна, яка минулого четверга представила свою програму на суд громадськості. Юлія Литвинець теж запропонувала свою місію музею: збирати, зберігати, досліджувати українське та світове мистецтво, поширювати знання про нього в Україні та за його кордонами.

переглянути презентацію

Члени конкурсної комісії підтримали саме конкурсну пропозицію розвитку Національного художнього музею Юлії Литвинець. Вона має дві вищі освіти: мистецтвознавську та з управління в сфері культури. Працює в музеї 15 років головним зберігачем фондів. Останні вісім років входить до складу керівництва українського Комітету міжнародної громадської музейної організації ІКОМ.

“Це повна профанація й договорняк. Чи не гидко, панове!!!? Мінкульт=Дуся”, – так відреагувала на рішення конкурсної комісії Наталія Заболотна, яка два місяці тому поступилася посадою Олесі Островській-Лютій у фіналі конкурсу, який організовувало Державне управління справами.

Повноправним керівником Національного художнього музею Юлія Литвинець стане після узгодження кандидатури та підписання наказу міністра культури. Завершення цих процедур має відбутися до 26 вересня 2016 року.

Як писали “Кадри”, відбір керівника Національного художнього музею України Міністерство культури оголосило 26 липня 2016 року.

Залишити коментар