Президент перервав відпустку Машковському

Маргарита Замкова
четвер, 01 Вересень 2016, 12:47
0
Кілька місяців тому Сергій Машковський пообіцяв боротися із так званою "бурштиновою мафією" в області, а якщо не зможе подолати її - звільнитися з посади голови ОДА /zhitomir.email24.in.ua

Президент Петро Порошенко звільнив Сергія Машковського з посади голови Житомирської обласної державної адміністрації. Обов’язки керівника області нині тимчасово виконує заступник Ігор Гундич.

Заяву про складання повноважень губернатора Сергій Машковський написав іще 16 серпня. Через тиждень пішов у чергову щорічну відпустку.

“На 14 днів, узгоджена з Адміністрацією президента. Але я сподіваюсь, що буду відізваний з відпустки, коли буде указ президента”, – розповідав Машковський. На дев’ятий день відпустки президент підписав указ.

Головою Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський став у липні 2014-го. Кілька місяців тому пообіцяв боротися із так званою “бурштиновою мафією” в області. Казав, що якщо не зможе подолати її, то покине посаду губернатора. Мафія, як треба розуміти, встояла.

Сергій Машковський народився 1980 року у Любомлі на Волині. У Київському національному лінгвістичному університеті здобув фах перекладача з англійської мови, у 2000-2006 роках працював у Лондоні. Після повернення у Житомир працював директором компаній-дилерів автомобілів – ТОВ “Полісся Моторс Груп” і “Форвард Класік”. У 2010 році став депутатом Житомирської міської ради за списком партії “Рідне місто”.

Після звільнення Сергія Машковського президент має оголосити конкурс на вакантну посаду, як це вже відбулося після звільнення миколаївського губернатора Вадима Мерікова.

Як писали “Кадри”, президент Петро Порошенко призначив першого заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юлію Світличну виконувачем обов’язків губернатора. Посада стала вакатною після того, як Ігор Райнін очолив Адміністрацію президента замість Бориса Ложкіна.

Залишити коментар