Світлична очолила Харківську ОДА у 32 роки

Маргарита Замкова
середа, 31 Серпень 2016, 12:33
0
На місцевих виборах 2014 року Юлію Світличну обрали у міську, районну та обласну ради від пропрезидентської політсили "Солідарність" /palindrome.com.ua

Президент Петро Порошенко призначив першого заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юлію Світличну  виконувачем обов’язків губернатора. Посада стала вакатною після того, як Ігор Райнін очолив Адміністрацію президента замість Бориса Ложкіна.

За освітою Юлія Світлична економіст–міжнародник, закінчила з відзнакою Харківський державний університет харчування та торгівлі. Магістром державного управління – і теж з відзнакою – стала у Харківському регіональному інституті Національної академії державного управління при Президентові України.

У Харківську ОДА Юлія Світлична прийшла працювати в листопаді 2014 року на посаду першого заступника голови Ігоря Балути. До цього очолювала департамент із підвищення конкурентоспроможності регіону й допомагала керувати  ТОВ “Дорніт”, яке спеціалізується на металообробних інструментах. Опікувалася В ОДА економікою та міжнародними відносинами, наукою та освітою регіону. За її сприяння Харківщина першою в країні почала впроваджувати проект “Електронний уряд”. Саме заповзятістю Світличної експерти пояснюють вихід Харківської області в лідери урядового рейтингу розвитку регіонів 2015-го. За той рік Юлія Світлична задекларувала 133,7 тис. грн доходів. За декларацією, вона володіє квартирами 32,7 кв. м і 47,1 кв. м. та авто Peugeot 2008 2014 р. в. На рахунках у банках та інших фінансових установах тримає  22 780 грн.

Тверді позиції у Юлії Світличної й на політичній ниві. Вона очолює фракцію “БПП “Солідарність” в обласній раді. До слова, на останніх місцевих виборах Світличну обрали також у міську та районну ради.

Своїми першочерговими завданнями на новій посаді Юлія Світлична називає збір урожаю, продовольчу безпеку й медичне забезпечення мешканців та соціально-економічний розвиток регіону. Натомість на вакатну посаду голови ОДА президент має оголосити конкурсний відбір.

“Світлична є чудовим кризовим менеджером. Вона уміє легко й невимушено спілкуватися як з політиками, так і з виборцями. У неї висока кваліфікація поєднана зі здатністю швидко опановувати нове й адекватно реагувати на проблеми. Світлична варта губернаторства. Якщо для цього треба провести конкурс, то хай буде конкурс. Інших кандидатур немає і близько”, – ексклюзивно прокоментував призначення “Кадрам” народний депутат Олександр Кірш.

Зараз обласними державними адміністраціями керують двоє виконувачів обов’язків. Окрім Юлії Світличної, такі повноваження покладені також на В’ячеслава Боня у Миколаївській ОДА. Cеред усіх губернаторів Світлична має особливий “недолік”, який проте швидко минає: Юлія Олександрівна – наймолодша, у червні їй виповнилося 32 роки.

Залишити коментар