Два поляки і серб влилися в керівництво “Української залізниці”

Володимир Охотний
четвер, 02 Червень 2016, 10:57
0
Персоналії нових членів правління особисто погоджував керівник ПАТ "Українська залізниця" Войцех Бальчун /focus.ua

Кабінет Міністрів увів до складу правління ПАТ “Українська залізниця” поляків Марека Роберта Залєсного та Ремігіуша Пашкевича, серба Желька Марчека та українця Олександра Бужора. Водночас за рішенням уряду повноваження членів правління склали директор із корпоративного управління та мотивації персоналу Оксана Маріна, екс-радник міністра інфраструктури Штефан Вольтер Хофсаес та колишній в.о. голови правління Євген Кравцов.

Марек Роберт Залєсний є колишнім менеджером польської залізничної компанії PKP-Cargo, у 2007-2013 роках брав участь у реформуванні вантажних перевезень. Желько Марчек працював у компаніях McDonalds, Star Media та “Нова пошта” як спеціаліст із кадрових питань. У Ремігіуша Пашкевича за плечима досвід менеджера-реформатора залізничної компанії PKP Polskie Linie Kolejowe у 2010-2013 роках та участь у кадровому відборі, в якому переміг Войцех Бальчун. Олександр Бужор працює фінансовим директором ПАТ “Українська залізниця”.

Як повідомив перший заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов, персоналії нових членів правління погоджені із Войцехом Бальчуном, контракт із якими нарешті затверджено. Посаду члена правління ПАТ зберіг директор з інфраструктури Сергій Михальчук. Натомість директор з безпеки Сергій Озерян не зумів з першого разу потрапити в когорту керівників “Української залізниці”. Його кандидатуру, як очікується, розглянуть на найближчому засіданні уряду.

Як писали “Кадри”, обов’язки голови правління ПАТ “Українська залізниця” виконує Віталій Жураківський.

Залишити коментар