Перемога у кадровому конкурсі стала для Бальчуна несподіванкою

Володимир Охотник
п’ятниця, 06 Травень 2016, 16:50
0
Для польського менеджера перемога у відборі головного залізничника України стала несподіванкою /ukrinform.ua

Новий керівник “Української залізниці” Войцех Бальчун почне виконувати обов’язки голови правління після 15 травня. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

За його словами, перемога у кадровому конкурсі стала несподіванкою для польського менеджера.

“Він не був впевнений, що виграє цей конкурс. У нього там якісь свої плани. Він попросив час до 15 травня, можливо, він приїде трохи раніше”, – розповів очільник Мінінфраструктури.

Він також зазначив, що призначення Войцеха Бальчуна на керівну посаду в “Українській залізниці” наразі є іміджевим кроком, аби залучити “свіжу кров” до управління галуззю.

Частково “свіжа кров” вже пролилася. Керівництво “Української залізниці” направило в Генпрокуратуру та Національне антикорупційне бюро матеріали перевірок фінансово-господарської діяльності низки підприємств за 2015 рік. За їх результатами позбулися посад керівники Дніпропетровського тепловозоремонтного заводу, Запорізького електровозоремонтного заводу, Гніванського заводу спецзалізобетону та Коростенського заводу залізобетонних шпал. Наймасштабніші порушення перевіряльники виявили на ПрАТ “Запорізький  електровозоремонтний завод”, де збитки сягнули 18,3 млн грн. Проте це не завадило підприємству перевищити затверджені фінансовим планом витрати та залучити 29,9 млн грн кредитних коштів. Відбір кандидатів на посади голів правління цих чотирьох ПрАТів уже оголошено.

Окрім цього, держмонополія розпочала відбір на посади керівників свої філій –  Центру організації комунальних та інжинірингових послуг і  Центру організації будівництва.

Як писали “Кадри”, Войцех Бальчун переміг у кадровому конкурсі  на посаду керівника ПАТ “Українська залізниця”. Обирати керівника залізничного монополіста Міністерство інфраструктури почало 31 грудня 2014 року.

Залишити коментар

Останні звісточки по темі
Гучні теми
Новини партнерів