На які зарплати рвуться нові господарі Кабміну

Лазарь Германович
вівторок, 12 Квітень 2016, 12:49
0
Отримуючи зарплати у кілька сотень доларів, чиновники все ж пересуваються в авто представницького класу/obozrevatel.com

Поки тривають торги за портфелі нового Кабінету Міністрів України, оцінимо, у скільки платникам податків обходиться утримання урядовців.

У штаті 17 міністерств є понад 7000 посад. Лише на виплати посадових окладів цим працівникам потрібно не менше 18 млн грн. щомісяця. Якщо ж додати премії, надбавки та інші виплати, ця цифра зросте щонайменше вдвічі, якщо не втричі.

Найдорожче платникам податків обходяться Міністерство юстиції та Мінекономрозвитку. Місячний фонд посадових окладів для 865 працівників Мін’юсту становить 2,44 млн грн., а 863 працівники МЕРТу потребують 2,25 млн грн. на місяць. До речі, Мінекономрозвитку “проковтнуло” б іще більше, якби не скоротило штат на 380 посад (раніше було 1243 працівники).

Print

Міністерство оборони цього року отримало дуже щедре фінансування. Тому 770 працівників апарату міністра Полторака, із яких 600 – державні службовці, справно щомісяця витрачають аж 5,5 млн грн. народних грошей. Вочевидь, ця сума – з урахуванням доплат та надбавок. Бо, скажімо, у Міністерстві закордонних справ 600 штатних працівників мають 1,64 млн грн. у фонді зарплати за посадовими окладами.

Найменше коштів витрачають у Міністерстві інформаційної політики: 29 посад обходяться бюджету в 86 503 грн. на місяць. Міністерство молоді та спорту витрачає 513 431 грн. на 192 працівника щомісяця.

У Міністерстві охорони здоров’я лише вказали, скільки працівників є на штатних посадах, проте не зазначили, скільки їм платять. Так само таємницею для суспільства залишається інформація про заробітки в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

Залишити коментар