Кудрявцева звільнили за вчинення дисциплінарних проступків

Артур Корсунь
п’ятниця, 14 Грудень 2018, 06:46
0

Олексій Кудрявцев утратив посаду голови Державної архітектурно-будівельної інспекції з формулюванням “за вчинення дисциплінарних проступків”.

Тепер уже колишній керівник ДАБІ подав під час вступу на державну службу недостовірну інформацію про вищу освіту. Йшлося про диплом Технічного університету Молдови, який він подав перед призначенням на посаду у червні 2015 року. Сам навчальний заклад заявив, що Кудрявцев документа про вищу освіту не отримував. Справу розглядала Комісія з питань вищого корпусу державної служби. І хоч керівник ДАБІ надав дипломи Київського міжнародного університету цивільної авіації за напрямком підготовки “Менеджмент” та Національного університету “Одеська юридична академія” за спеціальністю “Правознавство”, члени комісії ці документи не врахували, зійшлися на думці, що чиновник вчинив дисциплінарний проступок, і з цих підстав рекомендували урядовцям звільнити Кудрявцева.

Звільнення керівника ДАБІ підтримали не всі. Підтримку Кудрявцеву висловили 150 народних депутатів на чолі з головою профільного комітету та Конфедерація будівельників України. Проти звільнення висловлювалися віце-прем’єр-міністри Іванна Климпуш-Цинцадзе, Степан Кубів та Геннадій Зубко. Проте решта членів уряду підтримали рішення.

“Я надав усі докази, які свідчать, що я не порушував закон і, йдучи на державну службу, мав необхідну українську освіту. Однак уряд ухвалив рішення про моє звільнення. Я не буду коментувати це рішення. Адже головне — це не посада, а щоби розпочаті в галузі будівництва реформи не зупинилися і були повністю реалізовані”, — зазначив Кудрявцев.

Залишити коментар