Близнюк отримав “Укренерго” в оперативне управління

Артур Корсунь
вівторок, 30 Жовтень 2018, 11:42
0
Заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Михайло Близнюк (праворуч) курує газову галузь

Новий заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Михайло Близнюк розширив повноваження голови Комісії з реорганізації НЕК “Укренерго” до управління підприємством.

“Укренерго” експлуатує магістральні та міждержавні лінії електропередач, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. У листопаді 2017 року ухвалено рішення про перетворення компанії з державного підприємства на приватне акціонерне товариство, чому має передувати інвентаризація, оцінка та аудиторська перевірка звітності “Укренерго”. Дату оцінки майна держпідприємства призначили на 31 жовтня 2018 року.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості Михайло Близнюк також курує  газову галузь, зокрема функціонування НАК “Нафтогаз України”. Окремим наказом №497 від 28 вересня 2018 року міністр Ігор Насалик залишив за собою вплив на діяльність департаменту атомно-промислового комплексу, а Близнюку довірив управління нафтогазовим комплексом і департаментом електроенергетики.

Як писали “Кадри”,  уряд призначив чотирьох незалежних членів і трьох представників держави у наглядову раду “НЕК “Укренерго”.

 

Залишити коментар