За наглядовою радою “Укренерго” нагляне державний секретар Міненегровугілля

Артур Корсунь
субота, 13 Жовтень 2018, 14:59
0
Державний секретар Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Максим Немчинов (у центрі) увійшов до наглядової ради "НЕК "Укренерго" як представник держави

Четверо незалежних членів і троє представників держави сформували наглядову раду “НЕК “Укренерго”. Кандидатури затвердив Кабінет Міністрів

“Усі вони мають доведений успішний досвід реалізації комерційних проектів в енергетиці, досвід трансформаційних процесів, керували національними операторами електромереж такими як Électricité de France, Enel, TERNA Rete Elettrica Nazionale, Energinet. Серед них є і кваліфіковані фінансисти, і енергетики з досвідом операційного та стратегічного управління енергокомпаніями, які десятки років пропрацювали у галузі”, – прокоментував  міністр Кабміну України Олександр Саєнко.

Відбір членів наглядової ради провела компанія Odgers Berndtson Ukraine.

Незалежні члени:

ueShe

ueFra

ueApp

ueAnd

Представники держави:

ueNem

ueKus

uePop

Перетворити держпідприємство “НЕК “Укренерго” на приватне акціонерне товариство, 100% акцій якого належатиме державі, Кабінет Міністрів вирішив у листопаді 2017 року – після кількох невдалих спроб обрати на конкурсі керівника енергокомпанії.   “НЕК “Укренерго” експлуатує магістральні та міждержавні лінії електропередач, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС.

Із початку жовтня 2015 року компанію очолював у статусі в. о. Всеволод Ковальчук. У грудні 2017 року комісію з реорганізації НЕК “Укренерго” шляхом перетворення в ПрАТ стала директор департаменту електроенергетичного комплексу та вугільної промисловості Міненерговугілля Ольга Буславець.

Залишити коментар