Заступники екс-міністра пішли слідом за Данилюком

Артур Корсунь
понеділок, 30 Липень 2018, 18:30
0
У 2010-2015 роках Олександр Данилюк (праворуч) очолював Координаційний центр з ведення економічних реформ при Адміністрації президента, працівником якого був Сергій Марченко (ліворуч) / epravda.com.ua

Не минуло й двох місяців після відставки міністра фінансів Олександра Данилюка, як посад позбулися його заступники Сергій Марченко та Юрій Буца.

Наміри звільнитися обидва висловлювали відразу ж після голосування депутатів Верховної Ради за припинення повноважень Данилюка. Саме від останнього Буца і Марченко отримали у травні 2016 року запрошення працювати у Мінфіні. Як відомо, у 2010-2015 роках Олександр Данилюк очолював Координаційний центр з ведення економічних реформ при Адміністрації президента, працівниками якого й були тепер уже колишні його заступники.

Сергій Марченко курував департаменти фінансів промисловості, оборони та правоохоронних органів, витрат бюджету гуманітарної сфери, а також відділ держрегулювання в сфері випуску та проведення лотерей.

Юрій Буца став заступником після членства у Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку. У Мінфіні курував питання боргової політики, співпраці з міжнародними організаціями та управління європейської інтеграції.

Як писали “Кадри”, після звільнення Олександра Данилюка 7 червня 2018 року виконуючою обов’язки міністра фінансів стала перша заступник міністра Оксана Маркарова. Після цього директор департаменту фінансової політики Юрій Гелетій перейшов на посаду заступника міністра.

Проте ставленики Данилюка продовжують працювати в Міністерстві фінансів: іще один колишній співробітник Координаційного центру з введення економічних реформ при Адміністрації президента Євген Капінус нині є державним секретарем Мінфіну.

Залишити коментар