Пімахова звільнилася через дві місяці після обшуків НАБУ

Артур Корсунь
понеділок, 26 Березень 2018, 00:01
0
У серпні 2017 року уряд присвоїв Пімаховій третій ранг державного службовця / dmsu.gov.ua

Діна Пімахова звільнилася з посади першого заступника голови Державної міграційної служби України.

Заяву про відставку чиновниця подала 21 березня. Кабінет Міністрів того ж дня прийняв рішення про її звільнення відповідно до частини другої статті 86 Закону України “Про державну службу” – за угодою сторін. Це означає, що Пімахова не відпрацьовуватиме іще 14 днів, як того вимагає трудове законодавство.

Два місяці тому помешкання та робочий кабінет Пімахової в Державній міграційній службі були обшукані детективами Національного антикорупційного бюро України. Трус проводився з метою пошуку та вилучення грошей – Пімахова фігурує у кримінальному провадженні щодо злочинної групи, яка налагодила схему легалізації іноземців в Україні, розпочатому наприкінці листопада 2017 року. Тоді ж чиновниця опинилася у центрі корупційного скандалу: співробітник НАБУ під прикриттям кілька місяців вмовляв її за гроші допомогти легалізувати кількох іноземців, а згодом виявилося, що це була спецоперація. Через кілька тижнів слідчих дій СБУ та Генеральної прокуратури Діна Пімахова пішла у відпустку.

На посаді першого заступника голови Державної міграційної служби Діна Пімахова могла працювати до 2022 року. П’ятирічний контракт із нею було підписано після перемоги у відкритому конкурсі в листопаді 2016 року, у якому вона брада участь у статусі начальника управління з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції Головного управління Державної міграційної служби у м. Києві.

Раніше Діна Пімахова очолювала Департамент паспортної роботи та громадянства ДМС України, у який прийшла з Міністерства внутрішніх справ, де керувала управлінням взаємодії з Верховною Радою. Також кілька місяців працювала в юридичному відділі державного підприємства “Національна енергетична компанія “Укренерго”. За 15 років на державній службі піднялася з 15-го до 5-го рангу. У серпні 2017 року уряд присвоїв Пімаховій третій ранг державного службовця.

Після відставки Пімахової заміщення вакантної посади має відбутися через проведення конкурсу.

Залишити коментар