Трубарову за місяць дали підозру, нову посаду і кар’єрне підвищення

Артур Корсунь
середа, 27 Грудень 2017, 14:21
0
В останні міцяці 2017 року Віталій Трубаров отримав підвищення до в.о. голови Фонду державного майна України / spfu.gov.ua

Виконувач обов’язків голови Фонду державного майна України Віталій Трубаров отримав друге призначення на головну посаду фонду. Цього разу обов’язки голови він виконуватиме на посаді заступника. У вересні 2017 року Віталій Трубаров прийняв посаду у статусі керівника апарату ФДМ.

До слова, для нового кар’єрного кроку Трубарова уряд 20 грудня 2017 року окремим розпорядження увів додаткову посаду заступника голови. А ще за місяць до того прізвище керівника ФДУ фігурувало у підозрі, яку Генеральна прокуратура підготувала за матеріалами провадження про незаконну приватизацію в січні 2013 року частини будівлі Міністерства аграрної політики на Хрещатику. Трубарову, який тої зими очолював регіональне відділення Фонду державного майна України по м. Києву, закидають підписання незаконного договору про купівлю-продаж державного приміщення приватному ТОВ. Справу з ГПУ передали в Національне антикорупційне бюро.

За Трубарова відразу ж заступився прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

“Я не бачу підстав сьогодні відстороняти його. Якщо йому вручили підозру, то правоохоронні органи мають виконати свою роботу, провести розслідування і довести в суді його винуватість”, – наголосив голова уряду.

Отож, поки триває розслідування, Віталій Трубаров керуватиме ФДМ. Край тимчасовості такого становища має покласти конкурсний відбір голови Фонду. Також вакантною залишається посада керівника апарату ФДМ, конкурс на яку також не оголошений.

Як писали “Кадри”, після відставки Ігоря Білоуса у квітні 2017 року виконуючим обов’язки голови Фонду державного майна України призначили Дмитра Парфененка. У червні з посади заступника голови фонду за власним бажанням звільнився Андрій Гайдуцький. На його місце Кабінет Міністрів призначив Юрія Нікітіна, який досі був заступником директора департаменту приватизації – начальником управління конкурсного продажу та біржової діяльності. Також підвищення до заступника голови ФДМУ отримав Євген Асташев, директор департаменту управління державними підприємствами та корпоративними правами держави.

Залишити коментар