Ваше втратив місце у Номінаційному комітеті

Артур Корсунь
середа, 08 Листопад 2017, 17:36
0
Йоста Люнгман працює у структурах Міжнародного валютного фонду із 2007 року / imf.org

Колишній працівник міністерства фінансів Швеції Йоста Люнгман увійшов до складу Комітету з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств за квотою Міжнародного валютного фонду.

Функції члена Номінаційного комітету Люнгман перебрав у Жерома Ваше, який цього літа завершив 4-річну роботу на посаді постійного представника МВФ в Україні. За час перебування у комітеті Жером Ваше жодного разу не проголосував – міжвідомчий орган при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, покликаний відбирати кандидатів на посади голів та членів спостережних рад держкомпаній не збирався на засідання майже рік.

Йоста Люнгман має диплом економіста Університету Упсала. У структурах МВФ працює із 2007 року. Значний  досвід роботи зі східноєвропейськими та перехідними економіками здобув, працюючи у податково-бюджетному департаменті та департаменті Близького Сходу та Центральної Азії.

Нагадаємо, до складу Номінаційного комітету входять 9 міністрів і стільки ж незалежних міжнародних експертів. Серед останніх – директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови громадянка Фінляндії Сату Кахконен, бізнес-омбудсмен в Україні литовець Альгірдас Шемета, директор представництва Європейського Банку Реконструкції та Розвитку в Україні Шевкі Аджунер, експерт з управління правовими ризиками Деніел Білак, представник Міжнародної фінансової корпорації (МФК) американець Джейсон Пеллмар, його співвітчизник та голова комітету Джордж Логуш.

Як писали “Кадри”, Комітет із призначень керівників особливо важливих для економіки підприємств цього року збирався лише тричі. Торік відбулося 18 засідань Номінаційного комітету.

Залишити коментар