Уряд призначив Сукманову на місце Мороза

Артур Корсунь
четвер, 13 Липень 2017, 01:19
0
Кар'єру правника заступник міністра юстиції Олена Сукманова починала як юридичний радник Проекту Агентства США з міжнародного розвитку / zib.com.ua

Заступником міністра юстиції України з питань державної реєстрації стала кандидат юридичних наук Олена Сукманова. Рішення про її призначення уряд прийняв того ж 4 липня 2017 року, коли задовольнив заяву Павла Мороза про відставку.

Посаду в міністерстві Олена Сукманова отримала після 15 років роботи в юридичних департаментах “Банку Кредит Дніпро” та “Правекс-Банку”, юридичній компанії “Еліт Консалтинг”, інвестиційній компанії “Глобал солюшенз” та будівельній фірмі “АТМ”. А починала кар’єру як юридичний радник Проекту  Агентства США з міжнародного розвитку в 1998 році – одразу ж після закінчення економіко-правового  факультету Донецького державного університету.

Згідно із декларацією за 2016 рік, у заступника міністра юстиції є “Ленд Крузер Прадо” 2014 р.в., понад 2,5 млн гривень на банківських депозитах, три власні квартири у Києві, будинок та дві земельні ділянки у спільній власності із чоловіком Юрієм Гориславцем в Іванковичах на Київщині. Декларацію Олена Сукманова подавала як учасник конкурсу на посаду судді касаційного суду у складі Верховного Суду, проте її кандидатуру колегія Вищої кваліфікаційної комісії суддів України не допустила до відбору. Цікаво, що така ж недоля спіткала й Павла Мороза, який також взимку 2016 року спробував стати суддею.

Як писали “Кадри”, після скандального конкурсу з відбору керівника Координаційного центру з надання правової допомоги з Міністерства юстиції пішли заступники керівника відомства Андрій Вишневський та Павло Мороз.

Залишити коментар