Уряд оголосив відбір іще одного члена НАЗК

Артур Корсунь
четвер, 06 Липень 2017, 04:24
0
За понад рік діяльності Національного агентства з питань запобігання корупції у керівництві залишається вакансія / sc.gov.ua

Паралельно з проведенням співбесід з кандидатами на посаду п’ятого члена Національного агентства з питань запобігання корупції, конкурсна комісія з 6 липня 2017 року розпочала відбір на вакантне місце у керівництві НАЗК після відставки Руслана Рябошапки.

Рішення провести конкурс комісія ухвалила на засіданні 21 червня 2017 року. Тепер же уряд прийняв окреме розпорядження, яким визначив вимоги до кандидатів, перелік документів, які необхідно подати для участі у конкурсі та терміни його проведення.

Своєрідна “вступна кампанія” триватиме два тижні – документи для участі у конкурсі слід подати до 20 червня. Серед них: заява із наданням згоди на проведення спеціальної перевірки відповідно до Закону “Про запобігання корупції” та на обробку персональних даних відповідно до Закону “Про захист персональних даних”; заява, передбачена Законом “Про очищення влади”; копія паспорта громадянина України, автобіографія із відомостями про освіту, трудову діяльність, громадську роботу, членство у політичних партіях; декларація особи за 2016 рік. Також кандидат може подати документи, які підтверджують іншу інформацію про освіту, досвід роботи, професійний рівень і ділову репутацію (копії документів про підвищення кваліфікації, характеристики, рекомендації, наукові публікації тощо).

Самі ж вимоги до кандидата на посаду такі: громадянство України, вік віж 35 років, вища освіта, володіння державною мовою та здатність за своїми діловими та моральними якостями, освітнім і професійним рівнем, станом здоров’я виконувати службові обов’язки члена НАЗК.

Проводячи аналогію із відбором п’ятого члена НАЗК, посада якого вакантна з моменту створення НАЗК, оголошений урядом конкурс можна назвати конкурсом на посаду четвертого члена. Адже Руслана Рябошапку, який достроково припинив свої повноваження, обрали у березні 2016 року слідом за Русланом Радецьким, Олександром Скопичем і Наталією Корчак.

Відповідальною за проведення конкурсу з відбору кандидатів на посади члена Національного агентства з питань запобігання корупції уряд призначив першого заступника міністра юстиції Наталію Севостьянову, як очолює конкурсну комісію.

Як писали “Кадри”, конкурсна комісія проводить співбесіди із кандидатами на посаду члена Національного агентства з питань запобігання корупції.

Залишити коментар