Таран: “Нового члена НАЗК обиратиме та сама комісія”

Артур Корсунь
четвер, 15 Червень 2017, 09:42
0
Наказ про звільнення Руслана Рябошапки (праворуч) голова НАЗК Наталія Корчак підпише після отримання копії рішення уряду / tsn.ua

Кабінет Міністрів України на засіданні у середу задовольнив прохання Руслана Рябошапки про відставку з посади члена Національного агентства з питань запобігання корупції.

Рішення припинити роботу в НАЗК Рябошапка оголосив минулого тижня.

“Ситуація довкола роботи Національного агентства вимагає негайного вирішення, адже зволікання з цим дискредитує не лише ідею ефективного органу із запобігання корупції, але і посилює зневіру наших співвітчизників у можливість досягти відчутних результатів у подоланні корупції. НАЗК – потужний і потенційно надзвичайно ефективний елемент антикорупційної інфраструктури в Україні. Однак, цей інструмент не використовується за призначенням“, – пояснив Руслан Рябошапка.

Після того, як копія рішення уряду надійде в агентство, наказ про звільнення Руслана Рябошапки має підписати голова НАЗК Наталія Корчак. Окрім неї, керівниками НАЗК залишаються Руслан Радецький та Олександр Скопич.

“Після відставки Руслана Рябошапки НАЗК залишається повноважним приймати рішення у три голоси. Щоби заповнити вакантну посаду, Кабінет Міністрів має оголосити конкурс у перші два тижні після видання наказу про звільнення Рябошапки і провести його у стислі терміни, за два-три місяці. Нового члена НАЗК обиратиме та сама комісія”, – прокоментував “Кадрам” голова Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран.

Разом із ним до складу конкурсної комісії входять президент громадської організації “Фундація “Відкрите суспільство” Леся Шевченко, Андрій Марусов із громадської організації “Об’єднання “Центр політичних студій та аналітики”, голова правління Інституту світової політики Віктор Шлінчак, перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко, перший заступник керівника Головного департаменту стратегічного планування та оперативного забезпечення Адміністрації Президента України Олексій Горащенков.

Залишити коментар