Марцеляк обиратиме двох членів НАЗК

Артур Корсунь
п’ятниця, 16 Червень 2017, 16:35
0
Професор права Олег Марцеляк (праворуч) входить до складу експертів з боротьби з тероризмом Ради Європи / law.knu.ua

Заслужений юрист України Олег Марцеляк отримав призначення уряду до складу конкурсної комісії з відбору кандидатів у члени Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

У комісії Марцеляк представлятиме Верховну Раду. Народні депутати підтримали його кандидатуру ще на початку лютого 2017 року. Марцеляк замінить професора права Володимира Сущенка, який заявив про вихід зі складу конкурсної комісії у червні 2017 року. З того часу НАЗК працювало у складі чотирьох членів, одна керівна посада залишалася вакантною.

Із приходом Олега Марцеляка конкурсна комісія має відібрати ще й кандидата замість Руслана Рябошапки, який минулого тижня заявив про відставку. Наразі керівництво НАЗК має такий вигляд:

nazk-03_-_oce_stavymo

Доктору юридичних наук, професору Олегу Марцеляку 50 років. Родом він з Івано-Франківської області. Освіту правника здобув у Чернігівському юридичному технікумі та Українській юридичній академії. Кар’єру науковця зробив на кафед­рі конституційного права Національного університету “Юридична академія України імені Ярослава Мудрого”. Нині викладає у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка на кафедрі конституційного права.

Залишити коментар