Комісія вдвічі скоротила список претендентів на Верховний Суд

Артур Корсунь
понеділок, 12 Червень 2017, 14:47
0
За висновком Громадської ради доброчесності суддя Олег Голяшкін (ліворуч) припинив участь у конкурсі до нового Верховного Суду / facebook.com

Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС ) призначила дати пленарних засідань, на яких вирішуватиме долю іще 16 кандидатів, щодо яких оголошено перерву у межах конкурсу на посади суддів касаційних судів у складі Верховного Суду.

На засідання 21 червня 2017 запрошені:

  1. Станіслав Бородовський;
  2. Олена Букіна;
  3. Світлана Вус;
  4. Наталія Лященко;
  5. Олександр Прокопенко.

Також комісія готова заслухати пояснення Сергія Наріжного, Анжели Стрижевської та Людмили Шибко, питання стосовно не встигли розглянути 7 червня 2017 року.

Вісімку кандидатів для засідання 22 червня 2017 року складуть:

  1. Михайло Вільгушинський;
  2. Тетяна Жайворонок;
  3. Валерій Картере;
  4. Тетяна Козир;
  5. Галина Мостова;
  6. Ірина Панова;
  7. Лариса Рогач;
  8. Руслан Шавель.

Нагадаємо, що комісія ВККС планувала розглянути на пленарних засіданнях 6 і 7 червня 2017 року по 16 кандидатів. Скорочення цієї кількості до восьми має пояснення: члени ВККС фізично не встигають переслухати пояснення кандидатів, щодо яких Громадська рада доброчесності оприлюднила негативний висновок. Так, у перший день довелося перенести на 9 червня розгляд п’яти справ. Історія повторилася й наступного дня. На засіданнях 15 та 16 червня комісія вирішила слухати по 12 кандидатів. Але вже зараз можна припустити, що часу на перегляд питання кандидатів знову забракне, тому пленарні засідання триватимуть іще невизначену кількість часу. Наразі ВККС ухвалила рішення стосовно 21 кандидата із 115.
Як писали “Кадри”, загалом Громадська рада доброчесності заявила про невідповідність критеріям добропорядності й професійної етики 140 із 382 кандидатів на посади 120 суддів Верховного Суду.

 

Залишити коментар