На місце Лутковської визначили три кандидатури

Артур Корсунь
середа, 24 Травень 2017, 18:18
0
Кандидат на посаду Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Андрій Мамалига (ліворуч) захищав у суді інтереси колишнього начальника штабу батальйону "Айдар" Валентина Лихоліта / radiosvoboda.org

Людмила Денисова, Сергій Алєксєєв та Андрій Мамалига отримали схвалення парламентського комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин як кандидати на посаду Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Кандидатом в омбудсмени народного депутата Людмилу Денісову висунули 125 її колег із фракції “Народний фронт”.

За кандидата народного депутата Сергія Алєксєєва зібрали 123 підписи членів фракції “Блоку Петра Порошенка”.

Адвоката Андрія Мамалигу висунула в кандидати фракція Радикальної партії Олега Ляшка. За нього зібрано 116 підписів народних депутатів.

Усіх трьох підтримали голосами члени парламентського комітету Григорій Немиря (голова), Валерій Пацкан (перший заступник голови), Георгій Логвинський (заступник голови, Василь Брензович, Мустафа Джемілєв, Ірина Суслова та Рефат Чубаров.

“Це результат політичних домовленостей. Тому нещодавно ми закликали голову ВРУ відкласти голосування і провести консультації із правозахисниками щодо кандидатур”,- прокоментував координатор проектів Freedom House в Україні Зорян Кісь. На його думку, процес відбору кандидатів не відповідає Паризьким принципам, оскільки не відбулося консультацій з правозахисниками, а всі кандидати представляють політичні сили.

Вибори Уповноваженого Верховної Ради з прав людини мають відбутися до 6 червня 2017 року.

Як писали “Кадри”, п’ятирічний термін повноважень Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської закінчився 27 квітня 2017 року.

Залишити коментар