Лутковська не хоче покидати офіс омбудсмена

Артур Корсунь
п’ятниця, 28 Квітень 2017, 10:13
0
Валерія Лутковська 5 років працювала Уповноваженим Верховної Ради з прав людини / lb.ua

П’ятирічний термін повноважень Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської закінчився 27 квітня 2017 року. У наступні 20 днів народні депутати висуватимуть кандидатури на посаду омбудсмена, якого обиратимуть таємним голосуванням у парламенті.

Присягу Уповноваженого Верховної Ради Валерія Лутковська склала 27 квітня 2012 року. Її кандидатуру подали народні депутати фракції “Партії регіонів”. До призначення омбудсменом Лутковська працювала Уповноваженим Кабінету Міністрів у справах Європейського суду з прав людини, двічі – у 2003-2005 та 2006-2011 роках – була заступником міністра юстиції. У перерві в міністерській роботі працювала заступником директора з питать судового захисту юридичної компанії “Лавринович і партнери”. Сестра Валерії Лутковської одружена з екс-міністром юстиції Олександром Лавриновичем.

Покидати офісомбудсмена Лутковська не хоче.

“Я теоретично готова продовжувати свою роботу на цій посаді, і команда, яка працює зі мною, готова продовжувати зі мною”, – сказала Лутковська в ефірі телеканалу “112 Україна” напередодні закінчення терміну перебування на посаді.

Для висунення кандидатом Лутковській треба заручитися підтримкою або голови парламенту, або не менше 113 депутатів, як цього вимагає закон. Свого кандидата вже запропонувала фракція “Народного фронту ” – народного депутата Людмилу Денисову.

 

Залишити коментар