Як відбуватимуться співбесіди з кандидатами у Верховний Суд

Артур Корсунь
середа, 26 Квітень 2017, 09:15
0
Відбір провадитиме Вища кваліфікаційна комісія суддів України / yurfact.com.ua

Під час співбесіди кожен кандидат у судді Верховного Суду ознайомиться із висновком Громадської ради доброчесності щодо його відповідності критеріям доброчесності та професійної етики. Про це повідомив голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков.

“Якщо кандидат отримав “негативний” висновок від Громадської ради доброчесності, члени колегії можуть із ним погодитись, і тоді кандидат отримує нуль балів за доброчесність. У разі необхідності отримати додаткову інформацію з метою формування достатньої аргументації та запобігання подальших можливих судових оскаржень колегія комісії оголошує перерву стосовно такого кандидата. Після отримання необхідної інформації під час пленарного засідання у повному складі комісія може ухвалити рішення про відхилення негативного висновку Громадської ради доброчесності, за умови голосування за це не менш ніж 11 членів Ккомісії. У цьому випадку кандидату не нараховується нуль балів за доброчесність”, – розповів Сергій Козьяков.

spivbesida_z_kandidatami01

Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України також додав, що в разі нарахування нуля балів за доброчесність кандидат опиниться у кінці рейтингу.

Як писали “Кадри”, співбесіди із кандидатами відбудуться: 10 травня11 травня12 травня15 травня, 17 травня,  19 травня,  22 травня,  22 травня26 травня.

 

 

Залишити коментар