Данилюк домігся скасування конкурсів на митницях

Костянтин Дьома
середа, 05 Квітень 2017, 18:57
0
Кадрові конкурси на посади керівників територіальних органів Державної фіскальної служби куруватиме державний секретар Міністерства фінансів Євгеній Капінус (ліворуч) / kadry.net.ua

Кабінет Міністрів розпорядився скасувати оголошені кадрові конкурси на керівні посади у системі Державної фіскальної служби. Відповідне подання підготувало Міністерство фінансів України.

За словами міністра Олександра Данилюка, кадрові конкурси на посади в апараті та територіальних органах ДФС проводилися закрито, без відефіксації процедур відбору та залучення представників Мінфіну, у компетенції якого перебуває служба. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман зауважив, що потрібно почати нову історію якісних публічних конкурсів й теж запропонував скасувати кадрові відбори, оголошені у відомстві відстороненого від посади голови Романа Насірова.

За даними Національного агентства з питань державної служби, цьогоріч Державна фіскальна служба оголосила конкурси на  18 керівних посад у центральному апараті на в регіональних філіях. Уже після затримання Романа Насірова 2 березня було оголошено відбори кандидатів на посади начальників головних управлінь ДФС у Луганській, Миколаївській, Хмельницькій, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Кіровоградській та Чернівецькій областях. Керівників митниць шукають у Херсонській, Київській, Кіровоградській, Черкаській, Дніпропетровській та Харківській областях.

Під питанням опинилися переможці чотирьох конкурсів. Наприкінці лютого 2017 року було обрано керівника головного управління ДФС в Одеській області, а через місяць – очільників митниць в Івано-Франківську, Одесі та Тернополі. Зважаючи на наміри перезапустити всю процедуру відбору, конкурси оголосять знову, але вже під кураторством державного секретаря Міністерства фінансів Євгенія Капінуса.

Як писали “Кадри”, у березні Державна фіскальна служба України провела конкурси з обрання керівників регіональних митниць в Івано-Франківській, Одеській  та Тернопільській областях.

Залишити коментар