Греба зберіг посаду в Міністерстві освіти

Артур Корсунь
середа, 11 Січень 2017, 10:23
0
На роботу в уряд Роман Греба (ліворуч) прийшов у березні 2014-го на посаду заступника керівника апарату прем’єр-міністра / ukrinform.ua

Романа Гребу, який програв у відборі на посаду державного секретаря Міністерства освіти і науки України, призначено заступником міністра освіти і науки.

Призначення відбулося наприкінці 2016 року. Перед тим Гребу звільнили з посади заступника міністра-керівника апарату міністерства, яку скасовано через запровадження інституту державних секретарів.

У Міністерстві освіти і науки України Роман Греба працює з квітня 2016 року, з приходом на посаду міністра Лілії Гриневич. На роботу в уряд прийшов у березні 2014-го на посаду заступника керівника апарату прем’єр-міністра України, а грудня того ж року був заступником міністра Кабінету Міністрів. За прем’єрства Арсенія Яценюка очолював або був заступником голови комісій з усіх найбільш резонансних службових розслідувань, зокрема комісії з перевірки діяльності Державної фіскальної служби, Державної фінансової інспекції, роботи екс-прем’єр-міністра Миколи Азарова, обставин підписання контрактів на імпорт електроенергії з Росії та поставок до Криму.

За освітою Роман Греба правник, 2000 року з відзнакою закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого.  Працював юристом АТ “Енергополь-Україна”, юрисконсультом ТОВ “Лідер”, керував групою правового департаменту ТОВ “Торговий дім ТНК Україна” та юридичним відділом ТОВ “Ельдорадо-Україна”. Під час Революції Гідності очолював адвокатське об’єднання “Джі Ес Партнерс” й захищав у судах постраждалих в подіях Євромайдану.

Також Роман Греба представляв Кабмін у конкурсній комісії щодо обрання членів Національного агентства з питань запобігання корупції та в наглядовій раді “Ощадбанку” й своєрідно відзначився на цих посадах. У липні 2015 року громадські організації закинули уповноваженій урядом особі на формування НАЗК постійні змови і маніпуляції, а ГПУ кваліфікувала як зловживання владою або службовим становищем поїздку керівництва держбанку у Варшаву на гру “Дніпра” у фіналі футбольної Ліги Європи.

Із квітня 2016 року Роман Греба бере участь у відборі кандидатів на керівні посади у Державному бюро розслідувань. Комісія кваліфікувала його до фінальної частини.

Як писали “Кадри”, конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби оголосила Павла Полянського переможцем конкурсу на посаду державного секретаря Міністерства освіти і науки.

Залишити коментар