Активи Януковича повертатиме Янчук

Маргарита Замкова
вівторок, 06 Грудень 2016, 11:26
0
Після закінчення Київського національного університету імені Тараса Шевченка Антон Янчук (праворуч) працював в адвокатських компаніях та об’єднаннях / minjust.gov.ua

Заступник міністра юстиції Антон Янчук переміг у конкурсі на посаду голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

За його кандитуру проголосували шестеро з семи членів конкурсної комісії.

Антону Янчуку 32 роки. У 2007 році він закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка, магістр права. Працював в адвокатських компаніях та об’єднаннях. З травня 2014 почав працювати помічником глави Мін’юсту, за місяць – заступником міністра юстиції з питань європейської інтеграції.

У пресі підозрюють, що кандидатура Янчука була погоджена завчасно – між найбільшими парламентськими фракціями. Такі підозри виникли тому, що Янчук не відповідає одній з конкурсних вимог – мати трирічний досвід роботи на керівних посадах.

Нагадаємо, постанову про створення Нацагентства з повернення активів уряд ухвалив у лютому 2016 року. Це було однією з вимог Євросоюзу для надання Україні безвізового режиму з країнами ЄС. Передбачається, що новостворене агентство буде центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом. Його голова призначається на посаду Кабінетом міністрів на 5 років за результатами конкурсу.

Нацагентство з повернення активів ше називають “Агентством відплати” та паралельним Фондом держмайна. Адже саме цей орган управлятиме арештованими активами представників попереднього режиму до їхнього продажу на аукціоні.

Як писали “Кадри”, із 20 заявників до конкурсу на посаду голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, допущено 17 кандидатів. П’ятеро із них після співбесід потрапили у фінальну частину відбору.

Залишити коментар