Клименко звільнилася з посади заступника Кубіва

Артур Корсунь
п’ятниця, 21 Жовтень 2016, 15:04
0
Юлія Клименко залишилася у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, аби домогти першому віце-прем'єр-міністрові Степану Кубіву проводити реформування економіки / facebook.com

Кабінет Міністрів задовольнив прохання Юлії Клименко про звільнення з посади заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України – керівника апарату.

Заяву чиновниця подала за власним бажанням. На роботу Юлія Клименко не ходила з літа 2016 року.

“Мій останній робочий день у міністерстві – 7 липня 2016 року. Я прийшла в уряд на запрошення міністра й одразу визначила для себе держслужбу як волонтерський проект на 12 місяців. Минуло 14, тому мій час тут закінчився, повертаюся у приватний сектор і громадську роботу “, – заявила Юлія Клименко виданню “Новий час”.

Іще у липні вона зауважила, що готова була піти у відставку разом із міністром Айварасом Абромавичусом, але залишилися, щоби продовжити процес реформування. Задля цього проводила у міністерстві чимало часу.

“Коли людина працює по 14 годин на день і має величезну відповідальність, вона має точно знати, чим завтра годуватиме дітей. В інакшому випадку система змушує вас або красти, або піти”, – зазначила Юлія Клименко. Із чоловіком Андрієм Сірком-Галущенком, який брав участь у конкурсному відборі керівника “Української залізниці”, вона виховує п’ятеро дітей.

Навряд чи в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі шукатимуть нового заступника-керівника апарату. Замість цієї посади запроваджено посаду державного секретаря, відбором якого займеться комісія з питань вищого корпусу державної служби.

Як писали “Кадри”, уряд оголосив конкурс на посади державних секретарів у восьми міністерствах. До кінця року мають обрати нових чиновників у міністерствах аграрної політики та продовольства, внутрішніх справ, екології та природних ресурсів, економічного розвитку і торгівлі, енергетики та вугільної промисловості, інфраструктури, інформаційної політики, культури.

Залишити коментар