Олександр Олійник захищатиме титул начальника порту

Володимир Охотний
понеділок, 10 Жовтень 2016, 16:59
0
Колишній перший заступник начальника Маріупольського морського торговельного порту Олександр Олійник очолив порт у червні 2013 року / marport.net

Четверо з шести кандидатів на посаду директора “Маріупольський морський торговельний порт” представлятимуть державне підприємство. Про це “Кадрам” повідомили в адміністрації ММТП.

Так, зберегти посаду намагатиметься тимчасовий керівник держпідприємства Олександр Олійник, який очолив порт у червні 2013 року. Загалом він працює у Маріупольському МТП із 1992 року. На управлінській роботі перебуває з 2006 року, коли очолив комерційний відділ порту. Із 2011-го був першим заступником начальника порту з комерційної роботи. За два роки керівництва портом, як зазначає сам Олександр Олійник, держпідприємство уникнуло скорочення персоналу та обрізання фінансування соціальних програм

Очолити порт хочуть три представники портових профспілок. Зокрема, Незалежна профспілка висунула кандидатами свою голову Олега Гусака та начальника першого вантажного району Валерія Шабаліна. Іще одним претендентом є член профспілки “Народна солідарність” Владислав Божко.

Прізвища ще двох претендентів на посаду директора держпідприємства у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі наразі тримають у таємниці.

Кадровий конкурс на керівника ММТП було оголошено на початку вересня. Відбір відбудеться у два етапи – спочатку комісія при Номінаційному комітеті сформує короткий перелік (від двох до п’яти) кандидатів, а потім члени Комітету з призначень оберуть із нього переможця.

Нагадаємо, у серпні завершилося кадрові відбори очільників держпідприємств “Спеціалізований морський порт “Октябрськ” і Миколаївський МТП. За результатами конкурсів у директорських кріслах залишилися ті ж портовики, що керували держпідприємствами й до оголошення відборів.

Як писали “Кадри“, на посаду директора ДП “Маріупольський морський торговельний порт”, за словами першого віце-прем’єра міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, претендують шестеро кандидатів.

Залишити коментар