Горбатюку не вдалося поновитися у конкурсі на голову Державного бюро розслідувань. ВІДЕО

Артур Корсунь
середа, 28 Вересень 2016, 16:21
0
Сергій Горбатюк не зумів переконати членів комісії у наявності достатнього досвіду роботи на керівних посадах / ukrinform.ua

Керівник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк не зумів переконати членів комісії з проведення конкурсу на зайняття керівних посад у Державному бюро розслідувань у наявності достатнього досвіду роботи на керівних посадах. Його скаргу не задовольнили й до проходження етапів випробувань не допустили.

Сергій Горбатюк скаржився, що члени комісії не визнають посаду слідчого керівною, а тому його 2 роки і 3 місяці (на момент подання документів) досвіду роботи на посаді начальника управління спецрозслідувань не вважають достатнім стажем для тощо, щоб претендувати на посаду керівника ДБР.

“Посада слідчого в особливо важливих справах – це теж посада керівна, тому що на цій посаді даються вказівки слідчій групі, контролюється їх виконання, і такі слідчі групи бувають від двох до ста осіб. Я надав документи, що я керував слідчими групами до двадцяти осіб”, – пояснював Сергій Горбатюк.

Та ці аргументи рішення членів комісії не похитнули.

“Як роз’яснило Мінсоцполітики, посади слідчого та старшого слідчого в особливо важливих справах належать до професійного угруповання “професіонали у галузі правоохоронної діяльності”, а не “керівники”. Тому рішення про недопущення заявника до конкурсу чинності не втратило”, – заявив голова комісії Роман Майданик.

Раніше комісія відмовила у задоволенні скарг Олександрові Орлову та Вадиму Штепурі. Перший не зумів довести, що працював на керівних посадах понад пять років, другому забракло літ до 10-річного стажу роботи в галузі права (після здобуття вищої юридичної освіти). Розгляд скарги Олега Бернацського, який прагне довести, що володіє дипломом про вищу юридичну освіту, перенесли, оскільки доповідачі-члени конкурсної комісії Тетяна Сліпачук і Владислав Бухарєв із поважних причин участі у засіданні не брали.

Як писали “Кадри”, участь у конкурсі на керівні посади у Державному бюро розслідувань – директора, його заступників, директорів територіальних органів та керівників підрозділів центрального апарату – візьме 61 кандидат.

Залишити коментар