Голову Держстату обиратимуть з восьми претендентів

Артур Корсунь
вівторок, 27 Вересень 2016, 12:05
0
Керівник Науково-дослідного економічного інституту МЕРТ Ігор Манцуров (праворуч) займається статистикою з 1974 року / niss.gov.ua

На посаду керівника Державної служби статистики претендують восьмеро кандидатів. Усі вони за один день – 27 вересня 2016 року – пройдуть етапи конкурсного відбору тестування, розв’язання ситуативних завдань і співбесіду.

Перед членами комісії з питань вищого корпусу державної служби постануть:

golova_derzhstatu

Зауважимо, що чинний в.о. керівника Ірина Жук участі у конкурсі не бере. Натомість Держстат у відборі представляють начальник головного управління регіональної статистики Ігор Вернер і керівник головного управління статистики у Харківській області Наталія Кучеренко. Їхніми безпосередніми суперниками є директор Департаменту статистики та звітності Нацбанку Віктор Головко, керівник Науково-дослідного економічного інституту Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Ігор Манцуров та Олена Нижник, яка нині перебуває у докторантурі Національної академії державного управління при Президентові України, а до того працювала директором департаменту регіонального розвитку МЕРТ і в Міністерстві регіонального розвитку, житлово-комунального господарства та будівництва. Іще двоє кандидатів  – Леонід Забара та Андрій Іщенко – працюють у Секретаріаті Кабінету Міністрів.

Як писали “Кадри“, призначення керівників центральних органів виконавчої влади відбувається за законом “Про державну службу”. Посада голови Державної служби статистику вакантна з жовтня 2014 року.

Залишити коментар