Державний секретар нараховуватиме премії міністру

Артур Корсунь
понеділок, 26 Вересень 2016, 14:45
0
Євгеній Капінус (праворуч) став заступником міністра-керівником апарату Міністерства фінансів у квітні 2016 року / facebook.com

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Положення про Міністерство фінансів України. За ними, замість заступника міністра-керівника апарату” у міністерстві працюватиме державний секретар.

Новий посадовець буде підзвітний і підконтрольний міністр й матиме найвищий статус посадової особи з числа держслужбовців Мінфіну. Термін повноважень держсекретаря обмежений 5 роками, проте чиновник матиме право на повторне призначення. За цей час він має організувати роботу апарату відомства, користуючись деякими повноваженнями міністра фінансів. Зокрема, держсекретар зможе призначати та звільняти керівників та заступників керівників самостійних структурних підрозділів апарату Міністерства фінансів, працівників патронатної служби, присвоювати їм ранги державних службовців.

Окремо виписане виключне право держсекретаря не лише призначати та звільняти керівників підприємств, установ, організацій, що належать до сфери управління Мінфіну, а й притягувати їх до дисциплінарної відповідальності.

Зауважимо, що постановою №632 від 14 вересня 2016 року уряд визначив механізм призначення надбавок до зарплати та премій міністрам. За ним, саме державний секретар міністерства готуватиме подання про виплату надбавки – до 100% від посадового окладу – за інтенсивність праці, премії, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань прем’єр-міністру, першому віце-прем’єр-міністру та віце-прем’єрам, міністру Кабінету Міністрів і його заступникам.

Зараз заступником міністра-керівником апарату Міністерства фінансів працює Євгеній Капінус. Внесені зміни у Положення про Міністерство фінансів України передбачають, що державного секретаря має призначити уряд за поданням Комісії з питань вищого корпусу державної служби на підставі результатів конкурсного відбору.

Як писали “Кадри“, 29 квітня 2016 року заступником міністра-керівником апарату Міністерства фінансів став Євгеній Капінус.

Залишити коментар