Дегтярьов випускає з рук директорат ракетобудівного бюро

Артур Корсунь
п’ятниця, 23 Вересень 2016, 11:10
0
Колишній гендиректор-генеральний конструктор КБ Олександр Дегтярьов (ліворуч) не зможе повернутися до керма ракетобудівного держпідприємства /space.com.ua

Три засідання комісії при Комітеті з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств, які відбулися  8, 15 і 19 вересня 2016 року, визначили фіналістів конкурсного відбору на посаду керівника ДП “Конструкторське бюро “Південне” ім. М. К. Янгеля”. Із семи конкурсних пропозицій комісія підтримала дві.

Імен і прізвищ фіналістів Міністерство економічного розвитку і торгівлі не називає. Така критична закритість і непрозорість МЕРТ при проведенні конкурсних відборів уже стала звичною. Натомість відомо, що в обрану пару не потрапили колишній гендиректор-генеральний конструктор КБ Олександр Дегтярьов і заступник головного економіста ракетобудівного держпідприємства Олександр Камишов.

“За результатами першого етапу конкурсу обидва наші кандидати отримали відмову від конкурсної комісії. Прізвища двох осіб, які пройшли, офіційно невідомі. Можу сказати, що до космічної, ракетної та оборонної галузей вони відношення не мають”, – розповів Євген Курячий, перший заступник гендиректора “Південного”.

Ракетобудівники звернулися в Адміністрацію президента, РНБО, уряд, Генштаб, парламентський комітет з питань нацбезпеки з листами-проханнями вплинути на конкурсну комісію і переглянути її висновок.

Як писали “Кадри”, конкурсний відбір на посаду керівника держпідприємства “Конструкторське бюро “Південне” ім. М. К. Янгеля” Міністерство економічного розвитку і торгівлі оголосило 7 червня 2016 року.

Комментарии закрыты.