Номінаційний комітет шукатиме заміну ракетобудівнику Дегтярьову

Маргарита Замкова
середа, 08 Червень 2016, 17:59
0
Гендиректорові КБ "Південне" Олександру Дегтярьову (праворуч) керівництво Державної космічної агенції України закинуло нецільове використання кредитних коштів та неефективну роботу підприємства

Іще одне особливо важливе для економіки державне підприємство незабаром отримає нового керівника. Міністерство економічного розвитку та торгівлі оголосило кадровий конкурс на посаду генерального директора ДП “Конструкторське бюро “Південне” ім. М.К.Янгеля”.

Заявки на участь у конкурсі прийматимуть до 7 липня 2016 року. Перелік документів скоротили: кандидат не мусить подавати довідку про відсутність судимості. Розгляд конкурсних пропозицій почнеться 12 липня, а оприлюднити результати відбору у МЕРТ планують до 10 серпня 2016 року.

КБ “Південне” займається розробкою ракетних комплексів та ракетно-космічних систем, виробництвом повітряних і космічних літальних апаратів, супутнього устаткування. Завданнями його нового керівника у міністерстві вважають розробку довготермінової програми розвитку підприємства, оптимізацію бізнес-процесів, диверсифікацію ринків збуту, запровадження новітніх стандартів корпоративного управління та прозорості діяльності компанії. Тому відбиратимуть кандидатів із щонайменше п’ятирічним досвідом управління у великих українських і міжнародних компаніях, у тому числі в аерокосмічній галузі. Претендент також повинен мати практичні знання з економіки підприємства, досвід стратегічного та операційного планування, бюджетування, проведення реструктуризації бізнесу, кризового менеджменту, знання принципів корпоративного управління, лідерські та ділові навички та позитивну ділову репутацію. За все це новому гендиректору КБ “Південне” обіцяють конкурентну заробітну плату на рівні приватного сектору. За оцінкою “Кадрів”, платитимуть не менше 100 тис. грн на місяць, оскільки керівник держпідприємства такої величини, за постановою Кабміну №859, може розраховувати на дохід у розмірі до 60 мінімальних посадових окладів працівника основної професії.

Останні чотири місяці КБ “Південне” фактично прожило без генерального директора. Олександра Дегтярьова, який пропрацював на підприємстві понад 40 років, керівництво Державної космічної агенції України звільнило 17 лютого 2016-го. Генеральному директору закидали нецільове використання кредитних коштів та неефективну роботу підприємства. Та 25 травня Красногвардійський районний суд міста Дніпро поновив Дегтярьова на посаді.

Залишити коментар