Глущенко вибув із перегонів за крісло керівника Національного художнього музею

Артур Корсунь
вівторок, 06 Вересень 2016, 11:38
0
Артему Глущенку не вдалося підтвердити 3-річний стаж роботи на керівних посадах у закладах культури /facebook.com

Артем Глущенко не братиме участі у захисті конкурсних пропозицій кандидатів на посаду керівника Національного художнього музею України. Такий вердикт ухвалила комісії з проведення конкурсного добору на засіданні 5 вересня 2016 року.

Засідання комісії 5 вересня відбулося без відеотрансляції. Проте “Кадрам” достеменно відомо, що члени комісії розглянули пакети документів, які для участі у конкурсі подали Артем Глущенко, Юлія Литвинець і Наталія Заболотна. І якщо останнім двом є що розповісти про управління закладами культури, то єдиному кандидату-чоловіку не вдалося підтвердити стаж роботи на керівних посадах. Нагадаємо, за вимогами, претендент на посаду мав би пропрацювати щонайменше три роки керівником в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах чи організаціях всіх форм власності.

“Артему Глущенку не доводилося бути керівником великого закладу. Він також не створював масштабні культурні проекти. А це дуже серйозний брак компетенції”, – прокоментувала “Кадрам” Олена Салата, експерт Реанімаційного Пакету Реформ.

Захист конкурсних пропозицій Юлії Литвинець і Наталії Заболотної призначений на 12 вересня.

Як писали “Кадри”, на відбір директора Національного художнього музею подалися три кандидати. Організатор конкурсу – Міністерство культури – досі не опублікувало відомостей про персональний склад конкурсної комісії та протоколів її засідань.

Залишити коментар