Ковтунець сів на місце Совсун

Володимир Охотний
четвер, 01 Вересень 2016, 17:51
0
На відміну від своєї попередниці Інни Совсун, яка прийшла в уряд разом із міністром Сергієм Квітом, Володимир Ковтунець отримав запрошення до освітнього відомства від чинної очільниці Лілії Гриневич у липні 2016 року /radiosvoboda.org

 

Заступник міністра освіти Володимир Ковтунець обійняв посаду першого заступника, яка стала вакантною після відставки Інни Совсун.

На відміну від своєї попередниці, яка прийшла в уряд разом із міністром Сергієм Квітом, Володимир Ковтунець отримав запрошення до освітнього відомства від чинної очільниці Лілії Гриневич у липні 2016 року.

Володимир Ковтунець здобув освіту у Київському університеті ім. Шевченка, закінчивши 1978 року механіко-математичний факультет. Він має ступінь кандидата фізико-математичних наук, є членом Українського математичного товариства і багаторічним експертом проекту USETI Альянс в Україні, який опікується зовнішнім незалежним оцінюванням.

На початку 1990-х років Володимир Ковтунець поєднував наукову та викладацьку діяльність із політичною. Він є членом Народного руху України з 1989 року, у 1994-му балотувався від цієї політичної сили і став народним депутатом України від Рівненської області. На той час він очолював факультет інформатики та обчислювальної техніки Рівненського державного педагогічного інституту. Після закінчення депутатської каденції у 1998 році став заступником голови Консультативної ради з питань інформатизації при Верховній Раді України.

Відставка Інни Совсун та призначення Володимира Ковтунця відбулися на тлі дискусії щодо скорочення видатків державного бюджету на стипендії. На першій же прес-конференції у новому статусі новий перший заступник міністра сказав те, що найбільше хотіли почути студенти: “Стипендії будуть. Люди прийшли навчатись, знаючи, що будуть отримувати стипендію, і вони повинні її отримувати”.

Залишити коментар