Супрун веде свою команду в Мінохоронздоров’я

Володимир Охотний
понеділок, 29 Серпень 2016, 10:03
0
Минулого тижня Оксана Сивак (ліворуч) і Павло Ковтонюк (праворуч) разом із Уляною Супрун зустрічалися з делегацією Світового Банку, щоби обговорити переваги запровадження в Україні податку на шкідливі звички /facebook.com

У Кабінет Міністрів подані кандидатури Олександра Лінчевського, Оксани Сивак і Павла Ковтонюка, яких в.о. міністра охорони здоров’я хоче бачити на посадах своїх заступників.

Прізвища кандидатів Уляна Супрун оголосила ще 1 серпня. Торакальний хірург Олександр Лінчевський зі 17-ї клінічної лікарні столиці відомий широкому загалу як медик-волонтер під час подій Євромайдану та в зоні проведення АТО. Акушер-гінеколог Оксана Сивак також працювала у медичній службі Майдану, а Павло Ковтонюк є проектним менеджером із реформи охорони здоров’я Національної ради реформ.

“І прем’єр-міністр, і президент пообіцяли мені, що я зможу ввійти з командою професіоналів, які допомагатимуть мені у міністерстві”, – зазначала Уляна Супрун після призначення на посаду.

Кандидати на посади вже беруть участь у роботі міністерства. Так, Оксана Сивак і Павло Ковтонюк разом із Уляною Супрун минулого тижня зустрічалися з делегацією Світового Банку, щоби обговорити переваги запровадження в Україні податку на шкідливі звички, як-от: паління та зловживання алкоголем.

Поки кандидатури проходять затвердження в уряді, Уляні Супрун допомагає заступник Роман Ілик. Він єдиний, хто залишився у керівництві міністерства після корупційного скандалу.

Як писали “Кадри”, 27 липня 2016 року Кабмін звільнив заступника міністра охорони здоров’я Романа Василишина, а керівником медичної галузі замість Віктора Шафранського призначив Уляну Супрун. Посада міністра вакантна з квітня, коли почав роботу уряд Володимира Гройсмана.

Залишити коментар